Перспективи взаємодії Карпатського НПП і Яремчанської громади обговорили на громадських слуханнях

Сьогодні в місті Яремче відбулися громадські слухання щодо питань,  які стосуються діяльності Карпатського національного природнього парку. В зустрічі взяли участь 158 жителів регіону. 

Пре це повідомив керівник установи Степан Гошовський на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Вирішили спільно з представниками міської ради створити робочу групу щодо організації виконання Указу Президента України N215 від 2010 року, який передбачає залучення земель Делятинського лісового господарства до Карпатського НПП та вилучення земель Парку на користь територіальної громади. Я особисто буду робити все можливе, щоб прискорити цей процес, адже територія Парку  суттєво збільшиться, а територіальна громада отримає землю в користування. На жаль більше десяти років це питання чомусь не вирішувалося», – йдеться у повідомленні.

Також обговорили питання санітарних рубок, проїзду місцевими мешканцями до своїх домоволодінь чи земельних ділянок дорогами через територію Парку. Як зазначив посадовець, люди матимуть таку можливість, але це має відбуватися в межах законодавства.

Ще однією важливою темою було облаштування маршрутів для туристичних атракцій – перевезення квадрациклами та позашляховиками. 

«Я підтримую розвиток туристичної галузі. Проте всі ці дії мають відбуватися таким чином, щоб не наносити шкоду природі. 

Тож пропозиції ініціативної групи будуть опрацьовані  науково-технічною радою, після чого буде можливість затвердити маршрути для проїзду такого туристичного транспорту по твердому покриттю без шкідливих наслідків для природи», – зазначив Степан Гошовський.

В підсумку пропозиції керівника Карпатського національного природнього парку і міського голови міста Яремче учасниками громадських слухань підтримані одноголосно.

«Карпатський національний природній парк – це національне надбання. Він створений для людей і ми маємо берегти його для наступних поколінь», – резюмував Степан Гошовський.