Екологічна акція «Збережемо Говерлу – гірську перлину Карпатського національного природного парку!»

Нещодавно, а саме 3 червня Карпатський національний природний парк відзначив 43-тю річницю з дня створення. Парк є одним із найкращих парків України, а гора Говерла є своєрідним брендом, оскільки кожен людина мріє підкорити найвищу вершину Українських Карпат. Прикро, що деякі з них залишають після себе «автографи» у вигляді сміття, що є неповагою до неповторної краси нашого краю.
Саме Дню народження Карпатського НПП і була присвячена екологічна акція, основним гаслом якої стало «Збережемо Говерлу – гірську перлину Карпатського національного природного парку!» Організатором стала Яремчанська міська екологічна громадська організація «МАМА-86-Яремче» у партнерстві з КНПП за фінансової підтримки Всесвітнього фонду охорони природи (“Global Conservation”, США).
Загалом, у заході взяли участь понад 20 осіб. Учасники пройшли маршрутом від с/б «Заросляк» на гору Говерла, маркованим синьою фарбою, а у зворотньому напрямку – зеленою. Було зібрано 15 мішків твердих побутових відходів, які попередньо були розділені та відсортовані як пластик, метал і скло та інші ТПВ.
Відрадно, що спостерігається тенденція до значного зменшення засмічення території, яка прилягає до еколого-освітньої стежки на г. Говерла, в порівнянні з попередніми роками. Тож сподіваємося, що із зростанням екологічної свідомості наших відвідувачів, чисті Карпати будуть вабити своєю неповторністю і в майбутньому!
Завершили акцію спільним обідом на лоні природи.